در حال خواندن
۵G اهداف بزرگتری از مشتری نهایی را دنبال می کند
0

با توجه به اینکه چندی پیش نسل پنجم تلفن همراه توسط اپراتور همراه اول در تهران راه اندازی شد، برای بسیاری این سوال مطرح شد که هدف از راه اندازی نسل پنجم چیست؟ آیا هدف همراه اول از ارائه تکنولوژی ۵G در اختیار گذاشتن اینترنتی پرسرعت تر برای مشترکانش بوده است تا در نهایت رضایتمندی آنان را جلب کند؟ و آیا رویکرد جهانی برای راه اندازی نسل های بالاتر همین بوده است؟ در گزارش پیش رو جنبه های مختلف پاسخ به این سوال آورده شده است.

۵G هم اکنون قابل استفاده است

مسئولان همراه اول اینطور عنوان می کنند که در صورتی که گوشی تلفن همراهی که مشترک از آن استفاده می کند، امکان استفاده از نسل پنج را داشته باشد، شبکه تلفن همراه اپراتور اول آمادگی لازم برای ارایه آن را دارد. این امکان در مناطقی که تحت پوشش شبکه ۵G قرار دارد فراهم است.

توسعه ۵جی به صورت گسترده و انبوه در ایران و جهان به چیزی در حدود سه سال زمان نیاز خواهد داشت. در واقع توسعه کامل ۵G متاثر از دو فاکتور “میزان سرمایه گذاری” و “تعریف یوزکیس ها” خواهد بود.

۴G برای نیاز امروز کافی است

مساله این است که در حال حاضر اینترنت ۴جی قابلیت آن را دارد که در زمینه انتشار و دسترسی به انواع محتوا تمامی موارد لازم را پوشش دهد. کاربران با استفاده از اینترنت ۴G می توانند ویدئوی مورد نظر خود را منتشر کنند. در واقع ۴G برای نیاز امروز کاربران کافی است.اما ۵جی قرار است زیرساخت های لازم برای یوزکیس های دیگری را فراهم کند تا آن یوزکیس ها تحولی در دیگر صنایع ایجاد کنند.

۵G زیرساختی برای آینده

همانطور که پیشتر نیز اشاره شد، شبکه ۴G برای نیاز امروز کاربر کافی است و شبکه ۵G قرار است زیرساخت دیگری را فراهم کند. به طور مثال با استفاده از شبکه ۵G  امکان پیاده سازی IOT وجود دارد. چرا که IOT فناوری است که به تاخیر پایین نیاز دارد. پزشکی از راه دور نیز حوزه دیگری است که پهنای باند بالا و تاخیر پایین و در نتیجه شبکه ۵G نیاز دارد. پیاده سازی و استفاده از ماشین های خودران حوزه بسیار جذابی است که از بستر ۵G شدنی است. به منظور اجرای این حوزه به شبکه ای انبوه که امکان ایجاد کانکشن های زیادی را فراهم کند، نیاز است.

با ارایه این مثال ها مشخص می شود که ۵G شبکه ای نیست که فقط برای رضایت مشتری نهایی B2C تعریف شده باشد. هدف این است که مراکز علمی پژوهشی، دانشگاه ها و استارتاپ ها روی بستر ۵G یوزکیس و سرویس های عملیاتی تعریف بکنند. چون تکنولوژی امکان وارد کردن دارد اما سرویس ها را نمی شود وارد کرد. بنابراین هر کس گوشی داشته باشد و تحت پوشش قرار داشته باشد می تواند از نقاط هات اسپات موجود استفاده کند ولی اصولا این فناوری برای موضوعات مهمتری طراحی و پیاده سازی شده است.

 

 

درباره نویسنده
منصوره خالقی

ارسال یک نظر