در حال خواندن
آیا درخواست شنود مکالمات و تصرف در درآمدها عامل برکناری وزیر ارتباطات بود؟
0

در تب‌‌وتاب برکناری‌ها در دولت دهم، برکناری وزیر ارتباطات با شایعات تصمیم دولت به تصرف در درآمد وزارت ارتباطات و شنود مکالمات همراه شد که این دو موضوع حساس توسط یک مقام ارشد نزدیک به وزیر سابق ارتباطات تکذیب شد.
نود آی سی تی – یکی از پر سر و صداترین برکناری‌ها در دولت دهم برکناری رضا تقی پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بود.
این برکناری با شایعات رو در رویی تقی‌پور با جریان انحرافی و  ممانعت او از ورود این جریان به وزارت ارتباطات پر حرف و حدیث شد و پس از آن نیز زمزمه‌های مقاومت تقی‌پور در مقابل برخی خواسته‌های غیر قانونی این شایعات را داغ‌تر کرد.
پس از آن که اختلاف میان تقی‌پور و برخی مسوولان به عنوان علت اولیه برکناری وزیر ارتباطات عنوان شد، علت دوم و سومی نیز مطرح شد.
بر اساس علت دوم، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در سال گذشته دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به خزانه واریز کرده و امسال نیز حدود ۳ هزار میلیارد تومان به خزانه واریز خواهد کرد؛ دولت تصمیم به دخل و تصرف در درآمدهای حاصله از اپراتورهای ارتباطی با تهیه مصوبه‌ای گرفت که تقی پور وزیر وقت ارتباطات با این خواسته دولت مخالفت کرده است.
این شایعه نیز به مرور در برخی رسانه‌ها مطرح و به عنوان دومین دلیل برکناری تقی‌پور عنوان شد.
همچنین در علت سومی برای برکناری وزیر ارتباطات گفته شده برخی مسوولان از طریقی غیر از سیستم قضایی و امنیتی به دنبال شنود شبکه‌های ارتباطی بودند که این موضوع نیز با مخالفت تقی‌پور همراه شده است.
مطرح شدن این موضوعات در آستانه انتخابات به این مقوله اهمیت ویژه‌ای می‌دهد. این موضوع نیز از سوی برخی جریان‌های خاص به عنوان دلیلی دیگر بر برکناری وزیر ارتباطات مطرح شد.
اما این ادله هم اکنون با تکذیب یک مقام بلند پایه‌ در وزارت ارتباطات رو به رو شده است.
این مقام بسیار نزدیک به وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص شایعه درخواست دولت از وزیر وقت ارتباطات برای تصرف در سهم دولت از اپراتورهای ارتباطی گفت: چنین موضوعی اصلاً نمی‌تواند اتفاق بیافتد؛ زیرا این مبالغ جزو درآمدهای وزارتخانه در بودجه آورده می‌شود.
وی گفت: دستگاه‌های نظارتی پیگیر این درآمدها هستند؛ تا آنجا که پس از وصول وجه حتی یک روز هم نمی‌توانیم آن را در وزارت‌خانه نگه‌ داریم و باید به محض وصول به خزانه واریز کنیم.
این مقام نزدیک به وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد: دولت هم این موضوعات را می‌داند و هیچ‌گاه از ما چنین درخواستی نکرد.
وی همچنین با تکذیب شایعه درخواست برخی افراد برای شنود غیرقانونی مکالمات گفت: این موضوع روال قانونی خود را دارد؛ قاضی شنود طبق قانون مصوب مجلس در این خصوص حکم می‌دهد و این موضوع اساساً در اختیار وزارت ارتباطات نیست.
به گزارش فارس، به گفته این مقام مسوول، چنین درخواستی نیز هیچ‌گاه به وزیر ارایه نشد.

درباره نویسنده
عبداله افتاده
دانش آموخته رشته روابط عمومی الکترونیک هستم، به واسطه شرایط زندگی رشته‌های مختلف کاری را تجربه کردم، تا اینکه در سال 1380 با ورود به خبرگزاری ایرنا استان تهران به عنوان خبرنگار متوجه اشتیاق فراوان به این حرفه شدم. از آن زمان تاکنون نیز در رسانه‌های مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت بوده‌ام. موجب خرسندی است اگر انتقادات، پیشنهادات و سوژه های خبری خود را از طریق کانال‌های ارتباطی زیر با من به اشتراک بگذارید.

ارسال یک نظر