در حال خواندن
شورای عالی فضای مجازی، رگولاتور ارشد فاوا خواهد شد
0

نشست بررسی موانع پیشرفت و توسعه خدمات ارزش افزوده مخابراتی با هدف بررسی مشکلات شرکت های زنجیره ارزش خدمات ارزش افزوده و ارایه پیشنهادات به متولیان این حوزه برگزار شد.
این نشست با حضور شاهمیرزایی، عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی، عطوفی، معاون بازاریابی و امور مشتریان شرکت همراه اول، سیاح، مسوول سرویس¬های برخط غیراینترنتی مرکز فناوری اطلاعات و رسانه¬های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از شرکت های سندیکای خدمات ارزش افزوده حوزه مخابراتی به همت گروه طیف برگزار شد. گزارش این نشست را می خوانید.
 
هفت ماه فعالیت شورای عالی فضای مجازی
شاه میرزایی ابتدا به تشریح دستاوردهای شورای عالی  با بیان اینکه تشکیل مرکز ملی فضای مجازی، انتخاب رییس مرکز و تنظیم اساسنامه آن از جمله اقداماتی است که طی هفت ماه گذشته صورت گرفته است، گفت: یکی از مهم ترین اقدامات انجام شده، ایجاد کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی است که با توجه به تعدد لایه‌های مجوزدهی در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صدا و سیما، تشکیل این کمیسیون می‌تواند سردرگمی ناشی از این موضوع را برطرف کند.
وی گفت: با توجه به اینکه اعضای کمیسیون مشخص و وظایف آن نیز ابلاغ شده است، ظرف چند روز آینده نخستین جلسه کمیسیون برگزار خواهد شد. همچنین با توجه به اینکه در حوزه امنیت نیز نهادهایی مختلفی درگیر هستند، با تشکیل کمیسیون عالی امنیت فضای مجازی و تمرکز تمام بخش‌ها در غالب این کمیسیون پس از این مشکلات ایجاد شده توسط متولیان مختلف مرتفع خواهد شد.
شاه میرزایی در خصوص اهمیت توسعه لایه انتقال محتوا موسوم به CDN اظهار داشت: با توجه به اینکه طبق آمارهای اعلام شده جهانی تا سال ۲۰۱۴ درحدود ۵۰ درصد از کل سایت‌های دنیا روی لایه CDN منتقل می‌شود، این بحث یکی از اولویت‌های مهم شورای عالی فضای مجازی است که بدون توسعه آن سرویس‌دهی مناسبی صورت نخواهد گرفت.
وی افزود: با وجود گسترش گوشی‌های هوشمند که می‌توانند انواع سرویس‌های دیتا را ارایه دهند، متأسفانه تاکنون در این زمینه عملکرد خوبی وجود نداشته است و در ارایه سرویس‌های ۳G و حتی ۴G تأخیر زیادی صورت گرفته است.
شاه میرزایی همچنین گفت: بخش خصوصی نباید فقط انتقاد کند. بلکه در کنار طرح مشکلات و مسایل روزمره باید برای تصمیم گیران سیاست‌سازی کند و همزمان با ایده‌پردازی فنی با ارایه بیزنس مدل‌های مناسب به سیاست‌گذاران و اپراتورها، زمینه را برای ارایه سرویس‌ها و خدمات محتوا محور همچون IPTV و OTT فراهم کند.
وی گفت: ممکن است در ظاهر به نظر برسد که با تشکیل شورای عالی فضای مجازی یک رگولاتور جدید هم به رگولاتورهای قبلی افزوده شده است و این موضوع نگرانی بخش خصوصی را به دنبال داشته باشد. ولی باید گفت این شورا به عنوان رگولاتور اصلی تمام بخش‌ها را با هم هماهنگ خواهد کرد.
 
بلاتکلیفی در حوزه سرویس
در ادامه این جلسه، معاون بازاریابی و امور مشتریان همراه اول نیز با تأکید بر اهمیت ارایه سرویس‌های ارزش‌افزوده مبتنی بر دیتا گفت: شرکت ارتباطات سیار به منظور سر و سامان دادن به این فضا حرکت‌هایی را آغاز کرده و با همکاری مشاوران داخلی و خارجی، در صدد است زیرساخت‌ها اولیه مرتبط با شبکه و بازار را طی یک تا دو سال آینده فراهم کنند.
عطوفی با بیان اینکه در حوزه خدمات، رگولاتوری نداریم و نمی‌دانیم از چه کسی باید مجوز بگیریم، گفت: انتظار ما این است که با ایجاد یک پنجره واحد به عنوان رگولاتور، فضایی فراهم شود که همه به آنجا رجوع کنند و با تسهیل در روند کسب مجوز، سرعت کار افزایش یابد.
عطوفی افزود: از سال ۸۶ در دانشگاه صنعتی شریف یک آزمایشگاه ارزش‌افزوده راه‌اندازی کرده‌ایم و امروز در حال بهره‌برداری از آن هستیم. در حال حاضر چهار شرکت تجمیع‌کننده ارزش‌افزوده با همراه اول در زمینه ارایه این سرویس‌ها همکاری می‌کنند ولی ما از تمامی شرکت‌هایی که وارد بازار خدمات ارزش‌افزوده شوند، حمایت می‌کنیم.
سیاح، نماینده مرکز ملی فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این نشست با بیان اینکه تولید محتوای متناسب با فرهنگ ایرانی، اسلامی دغدغه اصلی است و دولت نیز به این موضوع اهمیت خاصی می‌دهد، اظهار داشت: باید در ساختار فعلی تجدید نظر شود و با شرکت‌ها و مؤسسات فرهنگی همکاری صورت گیرد و به نظر می‌رسد که یکی از کارهایی که در این راستا بسیار مؤثر است، معاف کردن این مؤسسات از پرداخت مالیات است.
به گزارش فناوران، لازم به ذکر است در همایش ملی «خدمات چندرسانه ای باند وسیع: از سیاست گذاری تا اجرا” که دوشنبه ۸ آبان ۹۱ برگزار می‌شود، به موضوعاتی همچون موانع توسعه خدمات چند رسانه­ ای بربستر شبکه های ارتباطی و روند توسعه فناوری های تلویزیون متصل به شبکه (Connected TV) ، محتوای سوار بر شبکه (OTT)، بازی های تحت شبکه و شبکه های تحویل محتوا (CDN) پرداخته خواهد شد.

درباره نویسنده
عبدالله افتاده

ارسال یک نظر