در حال خواندن
کندی اینترنت ربطی به شرکت زیرساخت ندارد
0

مدیرکل مهندسی عملیات شبکه دیتای شرکت ارتباطات زیرساخت بروز هرگونه قطعی در شبکه ارتباطی کشور و کابل‌های دریایی بین الملل را رد کرد و گفت: در هفته‌های اخیر هیچ‌گونه قطعی روی لینک‌های ارتباطی بین المللی گزارش نشده است.
نود آی سی تی – بالغ بر دو هفته است که شبکه اینترنت کشور با اختلالاتی روبرو بوده به نحوی که دسترسی کاربرانی که از شرکت‌های ارایه دهنده اینترنت و شرکت مخابرات ایران سرویس می‌گیرند با کندی و قطع و وصلی‌های مکرری همراه است اما شرکت ارتباطات زیرساخت به عنوان متولی بخش اینترنت کشور اعلام کرده که مشکل یا اختلالی در شبکه ارتباطی کشور مشاهده نشده است.
حسن کریمی با تاکید بر نقش بسترسازی شرکت ارتباطات زیرساخت برای ایجاد دسترسی کاربران با شاخص کیفیت مناسب، گفت: اگرچه قطعی فیبر جزیی از اینترنت محسوب می‌شود اما با توجه به مکانیزم‌هایی که برای پیشگیری و جلوگیری از این قطعی‌ها در نظر گرفته شده طی دو هفته اخیر دسترسی به شبکه زیرساخت ارتباطی کشور مهیا بوده و بروز قطعی گزارش نشده است.
مدیرکل مهندسی عملیات شبکه دیتای شرکت ارتباطات زیرساخت، با بیان اینکه از نظر سطح دسترسی به سایت‌های اینترنتی کوچکترین مشکلی در دو هفته اخیر وجود نداشته است، افزود: ممکن است مشکلاتی که کاربران اینترنتی هراز چند گاهی با آن روبرو می‌شوند مربوط به عدم دسترسی به یک پروتکل خاص و یا یک سایت خاص باشد که ارتباطی با زیرساخت‌های شبکه ندارد؛ اینکه سایتی در دسترس نیست و یا باز نمی‌شود مربوط به بستر ارتباطی نیست.
وی با تاکید براینکه بستر ارتباطی دیتا در تمامی دنیا براساس شاخص‌های سنجش از جمله ضریب دسترسی (availability )، بسته‌های از دست رفته (packet lost ) و شاخص تاخیر سنجیده می‌شود و هم اکنون نیز این بستر در کشور ما مطابق با شاخص‌های بین المللی است، بیان کرد: برمبنای شاخص ضریب دسترسی هیچ‌گونه قطعی در چند روز اخیر را شاهد نبوده‌ایم و تمامی لینک‌های بین المللی ما در سلامت کامل به سر می‌برند؛ همچنین براساس تست‌های packet lost نیز بستری که فراهم شده کاملا منطبق با توافقنامه سطح کیفی خدمات شرکت زیرساخت است به نحوی که تمامی مشترکان باید زیر ۳ دهم درصد packet lost، سرویس دریافت کنند.
این مقام مسوول در شرکت ارتباطات زیرساخت عنوان کرد: براساس شاخص تاخیر نیز میزان تاخیر در شبکه از انتهایی‌ترین نقطه دسترسی کمتر از ۱۰۰ میلی ثانیه تعریف شده است و براین اساس از شرکت‌های ارایه دهنده اینترنت و شرکت مخابرات ایران که به کاربران نهایی سرویس می‌دهند درخواست می‌شود چنانچه گزارشی برخلاف این شاخص‌ها در دست دارند به شرکت ارتباطات زیرساخت ارایه کنند.
وی با تاکید براینکه افت کیفیت و قطعی اینترنت به هیچ عنوان مربوط به شبکه ارتباطات زیرساخت نیست، گفت: حاضریم این موضوع را با تست‌های مدنظر اثبات کنیم چرا که در این حوزه هیچ چیزی قابل پنهان کردن نیست و اشکالات موجود به راحتی قابل دریافت است.
کریمی از وجود ۹ مسیر اصلی و پشتیبان برای عبور پهنای باند اینترنت به کشور از درگاه‌های بین المللی خبر داد و گفت: با وجود دو مسیر ارتباطی در شمال غرب کشور – ترکیه، یک مسیر در شمال کشور – آذربایجان و ارمنستان و ۵ مسیر از خلیج فارس، قطعی‌های فیبر که منجر به قطعی ارتباطات داخلی شود به ندرت اتفاق می‌افتد. 
به گفته وی هم اکنون ظرفیت دیتای کشور ۷۳ گیگابایت معادل ۴۶۷ لینک STM1 است.
به گزارش مهر، دلیل کندی سرعت اینترنت طی هفته‌های اخیر در حالی همچنان مشخص نیست که شرکت ارایه دهنده خدمات اینترنت و شرکت مخابرات ایران نیز اعلام می‌کنند که مشکلی در شبکه‌شان وجود ندارد و در این مورد شرکت ارتباطات زیرساخت به عنوان فراهم کننده بستر ارتباطی مبدا، باید پاسخگو باشد.
قطع و وصلی‌های مکرر و کندی محسوس سرعت اینترنت در حالی است که بالغ بر ۴۵ میلیون کاربر اینترنت در کشور وجود دارند.

درباره نویسنده
عبداله افتاده
دانش آموخته رشته روابط عمومی الکترونیک هستم، به واسطه شرایط زندگی رشته‌های مختلف کاری را تجربه کردم، تا اینکه در سال 1380 با ورود به خبرگزاری ایرنا استان تهران به عنوان خبرنگار متوجه اشتیاق فراوان به این حرفه شدم. از آن زمان تاکنون نیز در رسانه‌های مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت بوده‌ام. موجب خرسندی است اگر انتقادات، پیشنهادات و سوژه های خبری خود را از طریق کانال‌های ارتباطی زیر با من به اشتراک بگذارید.

ارسال یک نظر