در حال خواندن
کدامیک بهتر است، اندروید یا iOS
0

رقابت در دنیای فناوری همیشه بوده و خواهد بود و از این جهت مسلما” مصرف کنندگان نهایی منتفع می‌شوند چون هم قیمت‌ها تعدیل می‌شود و هم تلاش برای جلب مشتری موجب بهبود قابلیت‌ها و نوآوری‌های جدید می‌گردد.
به گزارش نود آی سی تی به نقل از  باشگاه خبرنگاران، یکی از بحث‌هایی که بین کاربران دستگاه‌های موبایل شامل تلفن همراه و تبلت وجود دارد بحث بر سر توان فنی اندروید و iOS است و هر یک از طرفین دعوا هم دلایلی برای خود دارند. طرفداران اپل معتقد به کیفیت و کارایی iOS و طرفداران اندروید باز بودن و عدم قید و بندهایی که بر روی iOS است و اندروید از آن بهره می‌برد را به رخ می‌کشند.
 
اما واقعا” کدام یک از این سیستم‌های عامل موبایل کارامدتر هستند؟
 
ابتدا به ساکن باید گفت هم اندروید و هم iOS تا حد زیادی در ریشه و اجداد خود از یک خانواده هستند. iOS دارای پایه Mac OS X است که خود مکینتاش اصالتا” نوعی BSDمحسوب می‌شود و در خانواده سیستم عامل یونیکس قرار می‌گیرد. اندروید هم که از خانواده لینوکس مشتق شده است دارای شباهت‌هایی بسیار با خانواده یونیکس‌ها است. پس هر دو این سیستم عامل‌ها از یک فامیل هستند که بازار را قبضه کرده‌اند.
 
اما اگر بخواهیم به این دو سیستم عامل نگاهی بیاندازیم باید به سه موضوع دقت کنیم. اول هسته سیستم، دوم پوسته سیستم و سوم برنامه‌ها.
 
هسته iOS همان داروین سیستم عامل مکینتاش است که سبک شده است. هسته اندروید هم همان لینوکس کرنل معروف است که اختصاصی سازی شده است. اما مهمترین اختلاف این دو سیستم عامل در همین جا خود را نشان می‌دهد. سیستم عامل ابزارهای موبایل مانند هر سیستم عاملی دیگر در اصل وظیفه مدیریت درخواست‌های برنامه‌ها و درخواست‌های کاربر و هماهنگ سازی اختصاص منابع سخت افزاری را دارد.
 
اما چرا اختلاف بین این دو سیستم عامل مهم است؟
 
iOS بر خلاف اندروید برنامه‌ها را به صورت بومی Native اجرا می‌کند، اما اندروید برنامه‌ها را در بستر نرم افزاری Framework به اجرا در می‌آورد. اما چرا این موضوع اهمیت دارد؟
 
اجرای برنامه‌ها به صورت اجرا در بستر نرم افزاری میزان مصرف منابع سخت افزاری را بالا می‌برد. شاید به همین دلیل است که عمر باطری اندرویدها کمتر از iOS است و به همین دلیل در سخت افزاری ضعیفتر iOS سرعت عملکردی بالاتر نشان می‌دهد. در مجموع در زمینه بهینه بودن سیستم عامل در مصرف انرژی و به کارگیری و مدیریت منابع سخت افزاری به نظر می‌رسد iOS برنده مقایسه است.
 
جنبه دیگری که به آن توجه می‌کنیم رابط کاربری یا همان GUI است. در این زمینه هر دو سیستم عامل خوب هستند و حتی در زمان‌هایی از روی دست یکدیگر کپی هم کرده‌اند! اندروید رابط کاربری با گزینه‌هایی بیشتر را فراهم می‌کند که برای کاربران عادی مشکل ساز است اما حرفه‌ای‌ها می‌پسندند ولی رابط کاربری iOS زیبا و ساده است و پرکاربر. اما به طور کلی رابط کاربری اندروید به خصوص برای تبلت‌ها مجهزتر و بهتر است اما در گوشی‌‌های موبایل iOS  گوی سبقت را می‌رباید. در این زمینه مقایسه بین iOS و اندروید است برنده‌ای مطلق ندارد.
 
اما در مورد برنامه‌ها. شاید در مدتی قبل می‌شد گفت که iOS در این زمینه بی رقیب است اما امروزه چنین نیست و بسیاری از برنامه‌های کاربردی Cross Platform ارایه شده‌اند. یعنی هم برای اندروید و هم iOS در دسترس‌اند. اگر چه تاکنون نظم اپ استور بیشتر از اندروید مارکت بوده است اما به نظر می‌رسد در این زمینه شکاف موجود خیلی جدی نیست. در مجموع در این زمینه اندورید عقب‌تر از iOS است.
 
خلاصه مطلب اینکه:
 
۱-اندروید در زمینه پردازش سطح پایین در قیاس با iOS تا حد زیادی عقب‌تر است و جای بهینه سازی بسیار بالایی دارد.
 
۲-اگر ظاهر سیستم عامل برای شما مهم است هر دو سیستم عامل خوب و کارامد هستند. اما پوسته  iOS ساده‌تر و حرفه‌ای‌تر به نظر می‌رسد و آندروید پیچیده‌تر است و کاربر عام آن را  نمی‌پسندد.
 
۳-در هر دو سیستم عامل انتخاب‌هایی عالی برای برنامه‌های رایگان و پولی دارید و از این نظر جای نگرانی وجود ندارد.
 
اما بالاخره کدام را بخریم؟
 
بدون شک اپل در کیفیت حرف اول را میزند. اما اگر قصد خرید iDevice دارید باید بدانید با محدودیت‌های بشتری نسبت به آندروید رو به رو خواهید بود. 
 
البته  دامنه خرید اندرویدها به خصوص در تلفن همراه به لحاط قیمت و مارک و برند وسیع‌تر است و این دست شما را برای انتخاب آزادانه طرح و مدل باز تر می‌گذارد.

درباره نویسنده
عبداله افتاده
دانش آموخته رشته روابط عمومی الکترونیک هستم، به واسطه شرایط زندگی رشته‌های مختلف کاری را تجربه کردم، تا اینکه در سال 1380 با ورود به خبرگزاری ایرنا استان تهران به عنوان خبرنگار متوجه اشتیاق فراوان به این حرفه شدم. از آن زمان تاکنون نیز در رسانه‌های مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت بوده‌ام. موجب خرسندی است اگر انتقادات، پیشنهادات و سوژه های خبری خود را از طریق کانال‌های ارتباطی زیر با من به اشتراک بگذارید.

ارسال یک نظر