در حال خواندن
فاز نخست تامین تجهیزات شبکه انتقال شرکت‌های مخابرات استانی شد
0

فاز اول پروژه تامین تجهیزات انتقال شبکه شرکت‌های مخابراتی ۶ استان به بهره‌برداری رسیده است. یکی از تاثیرات مهم این پروژه انطباق تجهیزات با ارتباطات مبتنی بر IP به عنوان الزامات فنی شبکه در حمل صدا، متن و تصویر است.
به گزارش نود آی سی تی به نقل از روابط عمومی مخابرات ایران، در فاصله زمانی یک ساله‌، چهار پروژه مهم نوسازی شبکه مخابراتی کشور شامل پروژه NGN/IMS برای سه استان خراسان رضوی، آذربایجان شرقی و فارس، پروژه کشوری توسعه و ارتقاء شبکه انتقال، پروژه GPON و پروژه تامین تجهیزات دسترسی به اینترنت پر سرعت IP DSLAM را به طور متوسط با۸۰ درصد پیشرفت انجام داده است که تا انتهای امسال تکمیل و راه اندازی خواهند شد. به این ترتیب بخشی از چالش ناشی از اعمال تحریم‌های بین المللی در بخش ارتباطات مخابراتی با تامین نیازهای شبکه مخابراتی کشور مرتفع می‌شود.
با توجه به اینکه در حوزه مخابرات، شبکه انتقال و تجهیزات متعلق به آن به مثابه شاهرگ حیاتی محسوب می‌شوند بنابراین هرگونه توسعه و گذار به نسل‌های جدید ارتباطی مستلزم ایجاد زیر ساخت‌های انتقال در سطح شهرها و روستاهای کشور است و اگر چه شرایط چالشی ناشی از تحریم‌های تحمیلی بین المللی مانع از خرید تجهیزات مخابراتی در لایه‌‌های مختلف به ویژه در هسته مرکزی (Core ) شبکه بوده، اما شرکت مخابرات ایران با استفاده از ظرفیت‌های داخلی خود و با نگاه به آینده تلاش خود را بر روی اصلی‌ترین بخش یعنی بخش انتقال و لایه دسترسی (Access ) متمرکز و در واقع چالش های مرتبط با تهیه تجهیزات هسته مرکزی شبکه را تبدیل به فرصتی برای تهیه و نصب و راه اندازی تجهیزات شبکه کرد.
در حال حاضر فرآیند نصب و راه اندازی تجهیزات مربوط به پروژه تامین تجهیزات انتقال در چهارده استان کشور ( آذربایجان غربی، قم، اردبیل، چهارمحال بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، بوشهر، خوزستان، زنجان، سیستان و بلوچستان، مازندران، گیلان و اصفهان) در مرحله نهایی است و در تاریخ ۲۶ آبان ماه ۱۳۹۲ در ۶ استان ( ارومیه، اردبیل، قم، چهار محال بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد و بوشهر ) به بـهره برداری کامل ( Cut Over ) رسیده و باقی استان‌ها که در مرحله راه اندازی هستند تا پایان سال جاری مورد بهره برداری قرار خواهند گرفت.
حجم اعتبار ریالی این پروژه که از اوایل سال ۱۳۹۱ شروع شده بالغ بر ۹۰۰ میلیارد ریال بوده و از ویژگی‌های فنی و بارز آن ایفای نقش بسیار مهم در انطباق و هم خوانی تجهیزات با ارتباطات مبتنی بر IP به عنوان الزامات فنی و عملکردی شبکه مخابراتی کشور در حمل داده ها (صدا، متن و تصویر) است.

درباره نویسنده
عبداله افتاده
دانش آموخته رشته روابط عمومی الکترونیک هستم، به واسطه شرایط زندگی رشته‌های مختلف کاری را تجربه کردم، تا اینکه در سال 1380 با ورود به خبرگزاری ایرنا استان تهران به عنوان خبرنگار متوجه اشتیاق فراوان به این حرفه شدم. از آن زمان تاکنون نیز در رسانه‌های مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت بوده‌ام. موجب خرسندی است اگر انتقادات، پیشنهادات و سوژه های خبری خود را از طریق کانال‌های ارتباطی زیر با من به اشتراک بگذارید.

ارسال یک نظر