در حال خواندن
تعرفه پهنای باند توسط رگولاتوری تعیین می‌شود
0

طی هفته‌های اخیر بحث‌های مختلفی درباره تامین پهنای باند اینترنت و قیمت خرید و فروش آن مطرح شده است که روابط عمومی شرکت ارتباطات زیرساخت به ارایه توضیحاتی در این زمینه پرداخته است.
نود آی سی تی – مهدی خدایی در این باره گفت: به طور کلی دولت وظایفی دارد که بخشی از این وظایف بر اساس اصل ۴۴ به بخش خصوصی واگذار شده و بخشی از آنها نیز به عنوان وظایف حاکمیتی در حیطه وظایف دولت باقی مانده است. این موضوع به هیچ عنوان معنای انحصار نمی‌دهد بلکه دولت در صورت انجام این موارد تنها وظیفه خود را انجام می‌دهد و به همین دلیل انحصار نامیدن این موضوع خیلی منطقی نیست.
وی افزود: شاید بتوان گفت که این حرف مانند آن است که بگوییم آموزش و پرورش انحصاری عمل می‌کند و یا اینکه وزارت نفت در برداشت از میادین و یا توسعه آنها انحصاری رفتار می‌کند.
خدایی افزود: تهیه پهنای باند اینترنت از خارج از کشور و توزیع آن در داخل وظیفه دولت تلقی می‌شود و دولت این وظیفه را بر عهده یک وزارتخانه و به دنبال آن یک شرکت قرار داده است. اکنون اینکه بخواهیم بگوییم شرکت زیرساخت با تهیه و توزیع پهنای باند انحصار ایجاد کرده و به نوعی اجحاف در حق این شرکت محسوب می‌شود اما گویا کسانی که این موضوع را مطرح می‌کنند به این نکته دقت ندارند که این موضوع جزو وظایف این شرکت محسوب می‌شود.
مدیر روابط عمومی شرکت زیرساخت در خصوص قیمت خرید و فروش پهنای باند اینترنت گفت:‌ قیمت فروش پهنای باند را ما تعیین نمی‌کنیم و معمولا کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات است که موضوع را بررسی و در نهایت یک قیمت نهایی را به شرکت‌ها و از جمله شرکت زیرساخت ابلاغ می‌کند.
وی درباره قیمت خرید پهنای باند که پیش از این ۱۵ یا ۱۶ دلار عنوان شده بود گفت:‌ به هر حال ما پهنای باند را از درگاه‌های مختلفی خریداری می کنیم که هر یک از این درگاه‌ها تعرفه خاص خود را دارند اما در نهایت سازمان تنظیم مقررات میانگینی را در نظر گرفته و براساس قیمت خرید پهنای باند و هزینه‌هایی که در زمینه حفظ و نگهداری شبکه فیبر نوری، مدیریت پهنای باند و انتقال آن به شهرستان‌ها و غیره وجود دارد قیمتی را برای آن تعیین می‌کند.
خدایی در ادامه گفت: اکنون اعداد و ارقامی که گاه از سوی مراجع مختلف مطرح می‌شود با واقعیت‌ها کمی تفاوت دارد و در آنها هزینه‌هایی که این شرکت متقبل می‌شود در نظر گرفته نمی‌شود و برای شرکت ارتباطات زیرساخت نقشی مانند گمرک در نظر گرفته می‌شود که تنها پهنای باند را آورده و آن را بدون هزینه خاص ارایه می‌کند.
مدیر روابط عمومی شرکت ارتباطات زیرساخت گفت: نکته دیگر آنکه برای ورود شرکت‌های خصوصی برای تامین پهنای باند از خارج از کشور و ارایه آن در مرزها به شرکت زیرساخت، خود ما هم از قبل راغب بودیم که این اتفاق رخ دهد. پیش از این نیز یک شرکت خصوصی نخستین کابل دریایی کشور را ایجاد کرد و ما اکنون اینترنت را لب مرز از این شرکت خریداری کرده وآن را در کشور توزیع می‌کنیم. دیگر شرکت‌ها هم قطعا می‌توانند این کار را انجام دهند و پهنای باندی که منتقل می‌کنند در مرز به ما فروخته و واگذار کنند.
خدایی افزود: نکته دیگری هم که در این زمینه وجود دارد به آمادگی‌های بخش خصوصی بازمی‌گردد و اینکه آیا برای ورود بخش خصوصی به این موضوع زیرساخت‌های لازم ایجاد شده و مشخص است که باید پهنای باند را از چه کانالی و چه تعرفه‌ای خریداری کنند و آن را با چه تعرفه و ضوابطی در داخل کشور توزیع کنند و اصلا اینکه آیا از نظر بسترهای لازم شرایط مناسب برای این شرکت‌ها ایجاد شده است یا خیر؟
گفتنی است، چندی پیش مهدی اخوان بهابادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی به انقاد تلویحی از شرکت ارتباطات زیرساخت پرداخته و گفت: ساماندهی وضعیت سرعت اینترنت در کوتاه مدت راه‌حلی به غیر از ورود بخش خصوصی ندارد و اکنون دلیل عمده کندی‌های اینترنت در این موضوع ریشه دارد.
 

درباره نویسنده
عبداله افتاده
دانش آموخته رشته روابط عمومی الکترونیک هستم، به واسطه شرایط زندگی رشته‌های مختلف کاری را تجربه کردم، تا اینکه در سال 1380 با ورود به خبرگزاری ایرنا استان تهران به عنوان خبرنگار متوجه اشتیاق فراوان به این حرفه شدم. از آن زمان تاکنون نیز در رسانه‌های مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت بوده‌ام. موجب خرسندی است اگر انتقادات، پیشنهادات و سوژه های خبری خود را از طریق کانال‌های ارتباطی زیر با من به اشتراک بگذارید.

ارسال یک نظر