در حال خواندن
آخرین آمار عملکرد کاربران ایرانی در تلگرام منتشر شد
0

نود فناوری-پژوهشگاه ملی فضای مجازی وابسته به مرکز ملی فضای مجازی بخشی به نام «رصد شبکه‌های اجتماعی» دارد که البته فعلا تنها آمارهای مربوط به شبکه پیام‌رسان تلگرام را در بازه‌ زمانی گوناگون منتشر می‌کند. رصد فعالیت کاربران ایرانی در تلگرام نشان از افزایش روزانه و استقبال بیشتر مردم نسبت به این برنامه دارد به طوری که تنها در دو هفته اخیر بیش از ۱۰ هزار کانال تلگرامی جدید ساخته شده است.

بیش از ۷۵۰ هزار کانال تلگرامی فارسی وجود دارد

طبق آمار این پژوهشگاه، به طور دقیق ۷۵۴ هزار و ۵۱۶ کانال (تا سوم بهمن ماه) در تلگرام وجود دارد که روزانه به طور میانگین ۲٫۵ میلیارد بار بازدید از این کانال‌ها صورت می‌گیرد. البته آنطور که پیداست بخش اعظمی از این آمار متعلق به کانال‌های غیرفعال یا کم فعال است چرا که بنا به آمار فوق در این بین ۲۶۴ هزار و ۳۴۷ کانال به روزرسانی می شوند.

 

پست‌های تلگرام در شبانه روز به طور میانگین نزدیک به ۲٫۵ میلیارد بار بازدید دارند

بررسی ها نشان می دهد که در طول شبانه روز (۲۴ ساعت) به طور متوسط بیش از ۳ میلیون و ۷۵هزار و ۲۲۷ مطلب در بین کانال‌های تلگرامی منتشر یا به اصطلاح فنی‌تر پست می‌شوند. جالب است بدانید که ساعت ۱۰ شب بیشترین زمانی است که پست‌ها منتشر می‌شوند و بازدید می‌خورند (بیش از ۲۸۵ هزار مطلب) و همچنین کمترین زمانی که مطالب به اشتراک گذاشته می‌شوند مربوط به ساعت ۴ صبح با آمار ۱۴ هزار و ۹۵۷ مطلب است.

متوسط تعداد مطلب بر کانال در یک روز ۱۱.۶۳ مطلب است و این به این معنی است که به طور متوسط روزانه در هر کانال حدود ۱۱.۵ مطلب منتشر می شود. تعداد کل بازدید کانال‌های فارسی شبکه اجتماعی تلگرام نیز در روز دوم بهمن ماه ٢ میلیارد و ۲۸۵ میلیون و ۳۷۰ هزار و ۴۳۹ بازدید برآورد شده است.

با اینکه تلگرام اصالتا یک پیام‌رسان روسی است ولی امار استفاده ایرانیان از آن به مراتب بیشتر از خود کشور سازنده است.

تلگرام نوزدهمین سایت پربازدید داخل کشور است

همچنین تعداد بازدید هر مطلب در کانال‌ها رقمی بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ بار اعلام شده که بیشترین بازدید نیز در طی ۱۰ روز اخیر به آخرین روز دی‌ماه باز می گردد که هر مطلب حدود یک‌هزار و ۳۵ بار بازدید داشته است.

سایت تلگرام با رتبه ۱۹ در الکسا یکی از پربازدیدترین وبسایت‌های ایرانی است که امروزه با بسیاری از مسائل اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی کشور گره خورده است. برخی از کارشناسان وابستگی بیش از حد مردم به این پلتفرم را خطرساز و برخی دیگر استفاده از جنبه‌های گوناگون این پیام‌رسان را پرکاربرد می‌دانند. در هر حال امری که همگی بر سر آن توافق دارند، ضریب نفوذ بسیار بالای چنین شبکه‌هایی بر ابعاد مختلف زندگی مردم است که باید جدی‌تر و اصولی‌تر به آن نگاه شود تا بتوان از پتانسیل‌‌های آن استفاده کرد.

در ضمن اگر هنوز به کانال تلگرامی دیجیاتو ملحق نشدید شاید بد نباشد بعد از خواندن این مطلب، نگاهی به آن بیندازید.

درباره نویسنده
مهدی مقدم

ارسال یک نظر