در حال خواندن
چرا امریکا از هواوی می ترسد؟
0

زمانی انرژی هسته‌ای پاشنه آشیل دو ابرقدرت دنیا در جنگ با یکدیگر بود، اما این روزها فناوری به طور ویژه، هوش مصنوعی، ارتباطات بی‌سیم و ابررایانه‌ها محلی برای قدرت‌نمایی کشورها شده‌اند. در ادامه با ترنجی همراه باشید تا بررسی کنیم که چرا امریکا از هواوی می ترسد؟

چین و امریکا، دو ابرقدرت دنیای فناوری می‌خواهند تسلط خود بر اینترنت و فضای مجازی را افزایش دهند و در پی بیرون راندن دیگری هستند.

این دو کشور به طور آشکارا در حال توسعه فناوری‌هایی بر ضد یکدیگر و افزایش قدرت دفاعی سایبری خود هستند. این جنگ فناورانه به صنایع مختلف کشیده شده است و شرکت‌های گوناگونی درگیر آن هستند.

شاید هیچ شرکتی به اندازه هواوی وسط این جنگ فناوری و ارتباطی نباشد. امریکایی‌ها چندین سال است اتهاماتی را متوجه شرکت هواوی کردند و مدعی هستند این غول فناوری و ارتباطی در حال شنود و سرقت اطلاعات برای دولت چین است.

دولت ایالات متحده می‌گوید هواوی اسرار تجاری را در اختیار چینی‌ها قرار داده و با دور زدن قوانین، به دنبال کمک فناورانه به ارتش و دولت این کشور است.

از آن سو، شرکت هواوی تمام این اتهامات را رد می‌کند و از فعالیت خود دفاع می‌کند. هواوی تلاش می‌کند نشان دهد برای حریم خصوصی شرکت‌های تجاری و کاربران ارزش بسیار بالایی قایل بوده و از اسرار و اطلاعات مشتریان حفاظت می‌کند.

در ماه‌های اخیر، تنش‌های میان چین و امریکا پیرامون هواوی شدت گرفته است که به بازداشت دختر مدیرعامل با سمت مدیر مالی هواوی در کشور کانادا انجامید.

افزون بر این، هم‌پیمانان ایالات متحده از جمله کشورهای بریتانیا، نیوزلند، استرالیا، کانادا، آلمان و ژاپن محدودیت‌هایی در خرید، ورود و استفاده از تجهیزات مخابراتی هواوی اعمال کردند و نگرانی‌های امنیتی پیرامون حضور این برند در بازار موبایل خود دارند.

اما دلایل واقعی و اصلی مخالفت امریکا با شرکت هواوی چیست؟ ایالات متحده از کدام فناوری یا قدرت هواوی می‌ترسد و به دنبال محدودسازی آن است؟

چرا امریکا از هواوی می ترسد؟
شبکه‌های موبایل ۵G
۵G یکی از اصلی‌ترین فناوری‌های محل تنش میان چین و امریکا است.

شرکت هواوی یکی از توسعه‌دهنده‌گان اصلی ۵G در دنیا است و اولین اسمارت‌فون مبتنی بر این فناوری را تا چند ماه آینده روانه بازار می‌کند.

۵G نسل جدید شبکه‌های بی‌سیم موبایل است که می‌تواند هر چیزی را به اینترنت متصل کند. وقتی می‌گوییم هر چیزی، از خودروهای خودران و پهپادها بگیرید تا تجهیزات خانگی و شخصی و اداری با سرعتی نزدیک به ۲۰ گیگابیت بر ثانیه به اینترنت متصل خواهند شد.

ما در اینجا نمی‌خواهیم وارد توضیحات فنی درباره ۵G شویم ولی کافی است بدانیم یک شبکه ۵G ظرفیت‌هایی بالاتر از وای‌فای، شبکه‌های ۴G و حتی ارتباطات بی‌سیم امروزی دارد.

از طیف امواج جدیدی استفاده کرده ولی در عین حل می‌تواند روی باندهای رادیویی ۴G هم کار کند. سرعتی ارایه می‌دهد که بالاتر از سرعت وای‌فای، شبکه‌های کابلی خانگی و ارتباطات بی‌سیم راه نزدیک است.

۵G افزون بر اینکه همه‌چیز را به اینترنت متصل می‌کند و رویای «اینترنت اشیا» را محقق خواهد کرد؛ بلکه اتصالی با کمترین تاخیر ارایه می‌کند که برای مصارف حساس و حیاتی مانند عمل‌های جراحی پزشکی، مدیریت ترافیک خودروها و غیره کاربرد خواهد داشت.

نگرانی‌های امنیتی ۵G
امریکا و کشورهای نزدیک به ایلات متحده دقیقا از قدرت ۵G در دست هواوی می‌ترسند. این غول مخابرات چین، تجهیزات ارتباطی و راه‌اندازی ۵G را در کشورهای دیگر نصب و راه‌اندازی می‌کند.

بنابراین؛ می‌تواند به همه‌چیز در اینترنت دسترسی داشته باشد و سلطه خود را در اینترنت افزایش دهد.

۵G نیز مانند هر فناوری دیگری همراه با نگرانی‌ها، آسیب‌پذیری‌ها و ضعف‌های امنیتی است. این نگرانی‌های امنیتی از یک سو متوجه خود اپراتور و مجری شبکه ۵G می‌شود و از سوی دیگر احتمال تهدیدات عامل ثالث مانند هکرهای دولتی یا تیم‌های خرابکار و نفوذ سازمان‌یافته در اینترنت را افزایش می‌دهد.

هنگامی که یک دستگاه به شبکه ۵G متصل می‌شود؛ کلیدهای رمزنگاری اطلاعات برای او ارسال خواهد شد. با نفوذ و شنود شبکه می‌توان این کلیدها را به سرقت ببرند و دست به خرابکاری بزنند.

اپراتورهای شبکه می‌توانند برای شرکت‌ها و سازمان‌های خصوصی یک شبکه ۵G خصوصی راه‌اندازی کنند. مثلا، هواوی یا دیگر اپراتورهای موبایل می‌توانند برای یک بانک شبکه خصوصی ۵G نصب کنند. بانک از این شبکه برای تایید هویت مشتریان استفاده می‌کند.

در واقع، یک لایه نرم‌افزاری روی شبکه ۵G قرار می‌گیرد که کنترل شبکه را به دست بگیرند. اما همین لایه نرم‌افزاری می‌تواند دروازه‌ای برای سوءاستفاده، خراب‌کاری، دست‌کاری اطلاعات و آسیب‌پذیری‌های دیگر شود.

به همین دلایل، دولت ایالات متحده فکر می‌کند به دست گرفتن زیرساخت شبکه ۵G توسط یک شرکت چینی مانند هواوی خطرناک است.

امریکا اعتقاد دارد هواوی با نیروهای امنیتی و نظامی دولت چین ارتباط دارد و به همین دلیل نمی‌تواند بازار بزرگی از ۵G را در دست داشته باشد و در کشورهای مختلف نفوذ کند.

جنگ‌های آینده، سایبری هستند و هواوی می‌تواند با قطع سرویس یا فاش کردن اسرار تجاری و نظامی برای یک کشور، نقش تعیین‌کننده‌ای داشته باشد.

درباره نویسنده
عبداله افتاده
دانش آموخته رشته روابط عمومی الکترونیک هستم، به واسطه شرایط زندگی رشته‌های مختلف کاری را تجربه کردم، تا اینکه در سال 1380 با ورود به خبرگزاری ایرنا استان تهران به عنوان خبرنگار متوجه اشتیاق فراوان به این حرفه شدم. از آن زمان تاکنون نیز در رسانه‌های مختلف در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مشغول به فعالیت بوده‌ام. موجب خرسندی است اگر انتقادات، پیشنهادات و سوژه های خبری خود را از طریق کانال‌های ارتباطی زیر با من به اشتراک بگذارید.

ارسال یک نظر